Αισθητική Οδοντιατρική

Οι δυνατότητες της οδοντιατρικής για αποκαταστάσεις που να επιτυγχάνουν την αισθητική των φυσικών δοντιών δημιούργησε την ειδικότητα της Αισθητικής Oδοντιατρικής.

Είναι η σύγχρονη ανάγκη για ένα όμορφο και ζεστό χαμόγελο στις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μας, που μας γεμίζει με ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση.

Έτσι σύμφωνα με τις αρχές του smile design – smile makeover επανασχεδιάζουμε το χαμόγελο εναρμονισμένο με τη γραμμή των ούλων, τα χείλη και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτό γίνεται με τη χρήση μιας πληθώρας εργαλείων που μας παρέχει η σύγχρονη επιστήμη (όψεις πορσελάνης, ολοκεραμικές στεφανές, εμφράξεις σύνθετης ρητίνης, bonding, λεύκανση δοντιών). Στόχος της αισθητικής οδοντιατρικής είναι να ταιριάξει τα θέλω των ασθενών με τους αισθητικούς κανόνες , ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο χαμόγελο.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Η εξέλιξη στον τομέα των κεραμικών υλικών έχει οδηγήσει την επιστήμη της οδοντιατρικής σε νέους δρόμους.

Οι Όψεις Πορσελάνης είναι λεπτά κομμάτια πορσελάνης (0,5mm), τα οποία ενώνονται απευθείας στην μπροστινή όψη του κάθε δοντιού. Έτσι μπορούν να αλλάξουν το σχήμα, το χρώμα του δοντιού, να καλύψουν κενά, να διορθώσουν φθαρμένα δόντια, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα ωραίο χαμόγελο.

Όταν ενωθούν με το δόντι εξομοιώνονται απόλυτα και είναι πολύ ανθεκτικές ενώ η εξομοίωσή τους με το σμάλτο των δοντιών είναι αξεπέραστη από άλλες μεθόδους (π.χ. εμφράξεις δοντιών bonding). Απαιτούν βέβαια υψηλή τεχνική καθώς και προσήλωση στην αισθητική λεπτομέρεια.