Περιοδοντολογία

Η πιο συνηθισμένη νοσολογική οντότητα στο στόμα των ενηλίκων είναι η Ουλίτιδα και η εξέλιξη αυτής σε Περιοδοντίτιδα. Η αιτία όλων αυτών είναι η μικροβιακή πλάκα. Η πλάκα αυτή είναι αρχικά ένα λεπτό διαφανές φίλμ το οποίο καλύπτει τα δόντια. Αν αυτό δεν αφαιρεθεί μηχανικά από την οδοντόβουρτσα αρχίζει να σταθεροποιείται και δημιουργεί την πέτρα,  μαλακή στην αρχή, σκληρή αργότερα. Έτσι έχουμε την ουλίτιδα.

Στην περιοδοντίτιδα έχουμε επέκταση και φλεγμονή στο οστό της γνάθου με συνέπεια να καταστραφεί το οστό που περιβάλλει τις ρίζες των δοντιών. Η παρέμβαση του οδοντιάτρου πρέπει να γίνει όσο το δυνατό νωρίτερα. Γι΄αυτό και εμείς έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα επανελέγχου του ασθενή σε τακτά χρονικά διαστήματα (σε λογική τιμή), προσαρμοσμένο στις πραγματικές στοματολογικές του ανάγκες.

Στην περίπτωση της περιοδοντίτιδας πρέπει να γίνει μια συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης, ακτινολογική μελέτη, κλινική εξέταση, συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία θυλάκων και τακτικός έλεγχος του στόματος.